ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Στον Γιάννη Πίτσιο το......2ο βραβείο τού Συλλόγου Εικαστικών…

5οι ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ 2015 – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στον καλλιτέχνη Γιάννη Πίτσιο απονεμήθηκε το 2ο βραβείο ζωγραφικής τού Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο πραγματοποίησης της έκθεσης «5οι Παράλληλοι Δρόμοι 2015» που έλαβε χώρα στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης από 14/9 έως 30/10/2015.
Στη συγκεκριμένη έκθεση ο καλλιτέχνης παρουσίασε τρία από τα πολλά αξιόλογα έργα του. Τα δύο από αυτά αφορούν τον Όλυμπο, το βουνό των θεών και των μύθων, το παγκόσμιο σύμβολο της φύσης και της ιστορίας, το βουνό των αγώνων για την ελευθερία αλλά και το βουνό τού φυσικού κάλλους που αποτελεί πηγή ζωής για τους γύρω κατοίκους του αλλά και πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για κάθε πραγματικά καλλιτεχνική ψυχή, όπως είναι ο Γιάννης Πίτσιος.
Στο τρίτο του έργο ο Λιτοχωρίτης καλλιτέχνης παρουσιάζει τη γυναίκα τής γης, τη γυναίκα που συνεχίζει να τίκτει το ανθρώπινο γένος στους αιώνες, αλλά και τη γυναίκα που συγχρόνως μπορεί να αποτελεί πηγή ιδεών, τη γυναίκα που μπορεί να πλημμυρίζει τον κόσμο με πλούτο συναισθημάτων, τη γυναίκα που μπορεί να σκορπά γύρω της χαμόγελα, αγάπη, καλοσύνη και ό,τι πιο φωτεινό υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή!
Στην κριτική επιτροπή που αξιολόγησε και βαθμολόγησε τα έργα, συμμετείχαν η ιστορικός τέχνης και τ. διευθύντρια εκδηλώσεων στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης Έλλη Κοκκίνη, ο διευθυντής πινακοθήκης τής εταιρείας Μακεδονικών σπουδών Ιωάννης Τσούτσας καθώς και ο πρόεδρος Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος, αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Παλιάν.
Το βραβείο στον Γιάννη Πίτσιο καθώς και στους άλλους βραβευθέντες απένειμε ο κ. Παλιάν, ο οποίος, μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο, συνεχάρησαν όλες και όλους τούς καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος στους «Παράλληλους Δρόμους 2015». Τα βραβεία και έπαινοι που απονεμήθηκαν, ανά κατηγορία, έχουν ως εξής:
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Α’ Βραβείο: Πατινιώτη Μαριάννα
Β’ Βραβείο: Πίτσιος Ιωάννης
Γ’ Βραβείο: Μπότου Άννα
ΕΠΑΙΝΟΙ
Κοντζαμάνη Καλλιόπη
Βουγιούκα Αικατερίνη
Δεληολάνη Πασχαλία
Γιαμούζη Μαγδαληνή
Καλλιγκάτση Μαρία
Βροχίδου Αλεξάνδρα
ΨΗΦΙΔΩΤΟ
Α’ Βραβείο: Γιαννιός Αλέξανδρος
Β’ Βραβείο: Τσιοπίνη Ρία
ΣΧΕΔΙΟ
Καραγιάννος Δημήτριος
ΓΛΥΠΤΙΚΗ
Α’ Βραβείο: Τρώντσιου Ασπασία
Β’ Βραβείο: Μακρή Πηνελόπη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Φτάρας Παναγιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου