ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Περί ηθικού πλεονεκτήματος

.Αυτό το ηθικό πλεονέκτημα, αν δεχτούμε τον όρο, έχει ορισμένες ιδιότητες. Δεν κατανέμεται πρώτα - πρώτα και δεν μεταβιβάζεται αυτομάτως.
Είναι μια κληρονομιά της Αριστεράς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε αριστερός δικαιούται και μια μερίδα ηθικού πλεονεκτήματος όσο αλήθεια είναι ότι το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα δεν κατανέμεται, άλλο τόσο αλήθεια είναι ότι η υπονόμευσή του κατανέμεται.
 Και μάλιστα με ταχύτητα αστραπής.
Σε όλους μας ...
Του Θανάση Καρτερού
Χιλιάδες πρόσωπα που δεν βολεύτηκαν με λιγότερο ουρανό, χιλιάδες άνδρες και γυναίκες που στάθηκαν με γενναιότητα και αξιοπρέπεια μπροστά στους διωγμούς, στα βασανιστήρια και στον θάνατο, χιλιάδες απλοί άνθρωποι που έδωσαν στην πολιτική στράτευση χαρακτηριστικά αφοσίωσης και ανιδιοτέλειας, περιφρονώντας χρήμα και αξιώματα εν ονόματι των ιδεών, χιλιάδες αγωνιστές που στάθηκαν με κόστος δυσβάσταχτο στο πλευρό των κοινωνικά πιο αδύναμων.
Κάπως έτσι δημιουργήθηκε στην πορεία των χρόνων το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.
Αυτό το ηθικό πλεονέκτημα, αν δεχτούμε τον όρο, έχει ορισμένες ιδιότητες. Δεν κατανέμεται πρώτα - πρώτα και δεν μεταβιβάζεται αυτομάτως.
Είναι μια κληρονομιά της Αριστεράς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε αριστερός δικαιούται και μια μερίδα ηθικού πλεονεκτήματος.
Ενώ ακόμα και η παράταξη ως παράταξη θα πρέπει να επιβεβαιώνει με κάθε μεγάλη και μικρή πράξη και πρωτοβουλία της πως έχει κορώνα στο κεφάλι της τον ηθικό κώδικα της Αριστεράς.
 Ο οποίος διαμορφώθηκε όχι μόνο από τις νέες ιδέες των παλιών σοφών, αλλά και από την πράξη στη διαδρομή της Ιστορίας.
Το ηθικό αυτό πλεονέκτημα έχει την ιδιότητα επίσης να μην χωνεύεται με τίποτε από κείνους που αισθάνονται ότι έχουν ηθικό μειονέκτημα.
Έτσι έχουν δει τα μάτια μας εκστρατείες, καμπάνιες, προβοκάτσιες, "αποκαλύψεις", κιτρινισμούς και αγριότητες, για να κατεδαφιστεί το λαϊκό στερεότυπο της αριστερής αρετής.
Προδότες, κατάσκοποι, πόρνες, δηλωσίες, μητραλοίες, σφαγείς γέμιζαν απέχθεια μια εποχή τις εθνικόφρονες σελίδες και ψυχές.
Αργότερα υποστήκαμε βίλες, γιοτ, πακτωλούς από ρούβλια, ροζ σκάνδαλα, τον θείο του Τσίπρα, τη μαμά της Νάντιας και πάει λέγοντας.
Τώρα βρήκαν παπά με το πόθεν έσχες δύο υπουργών και δεν κρατιούνται.
Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς κατέρρευσε, αποφάνθηκε η Ν.Δ.
Για να επιβεβαιωθεί ότι το αίμα νερό δεν γίνεται.
 Για να επιβεβαιωθούν επίσης ο Αίσωπος και η κολοβή αλεπού του.
Αλλά και για να επιβεβαιωθεί τέλος ότι κάθε αμυχή, κάθε γρατζουνιά, κάθε τραύμα στην επιφάνεια του λεγόμενου ηθικού πλεονεκτήματος κάνει δυσανάλογη ζημιά.
Στην Αριστερά, αλλά και στις συνειδήσεις εκείνων που πιστεύουν, και θέλουν να πιστεύουν, ότι δεν είναι όλοι ίδιοι.
Ότι υπάρχουν και αλεπούδες με ουρές.





Αυτό σημαίνει ότι θα υπερασπιστούμε την αθωότητα εκείνων που κατηγορούνται χωρίς να μασάμε στην καμπάνια της δυσφήμησής τους.
Σημαίνει όμως επίσης ότι θα υπερασπιστούν εκείνοι πρώτοι τον εαυτό τους.
Και ταυτόχρονα θα υπερασπιστούν όσους τους πιστέψαμε, τους πιστεύουμε, και θέλουμε να τους πιστεύουμε.
Γιατί, όσο αλήθεια είναι ότι το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα δεν κατανέμεται, άλλο τόσο αλήθεια είναι ότι η υπονόμευσή του κατανέμεται.
Και μάλιστα με ταχύτητα αστραπής.
Σε όλους μας και στην παράταξη...

εφημ Αυγή.

Για την αντιγραφή
Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου